Traian Băsescu : Vă asigur că România va fi reprezentată profesionist în Parlamentul European

Președintele Traian Băsescu, primul pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, a declarat că în această campanie va încerca să le vorbească românilor despre Europa și să le explice ce înseamnă România în Uniunea Europeană, astfel încât aceștia să nu se lase păcăliți de policienii care-și latră patriotismul.
”În primul rând, îmi propun să nu-mi bat joc de campania asta. Dacă vă uitați, campania e o bătălie cu Dragnea, or trebuie să fie o bătălie pentru Europa, o Europă care are tot mai multe elemente centrifuge, țări care-și revendică suveranitatea… Românii sunt păcăliți de demagogi, unii care-și latră patriotismul, dar patriotismul e ca iubirea de mamă: îl porți în suflet, nu îl latri. Alții latră suveranismul, uitând sau pentru că n-au citit niciodată tratatele Uniunii și Tratatul de aderare a României la UE.

Vă asigur că România va fi reprezentată profesionist în Parlamentul European dacă eu voi fi acolo. O să am capacitatea să discut de la egal la egal cu toți politicienii de vârf ai Europei legat de întrebarea Europa încotro și am punctele mele de vedere despre asta. O să pot să vorbesc oricând și cu o voce credibilă despre inechitatea în alocația de subvenții pentru agricultură și să cer o uniformizare a subvenției pentru agricultură pentru că tot discutăm de concurență loială în Europa, cum să concureze agricultorul român cu 196 de euro la hectar subvenție cu agricultorul din Franța cu 400 de euro la hectar subvenție”, a mai adăugat președintele

Despre care va fi rolul parlamentarilor români în Parlamentul European, președintele Traian Băsescu a declarat că acesta va fi ”major”.
„Va fi un rol major. Să contribuie la relansarea Uniunii Europene și implicit la relansarea garanțiilor de prosperitate viitoare pentru România pentru că o europă destrămată, inconsecventă, fără obiective, fără țări bine integrate în Uniunea Europeană nu va face decât să aducă ușor ușor o Europă tot mai îndatorată pentru aputea plăti prestațiile sociale și implicit o Europă tot mai săracă, o Europă care devine piață pentru marile puteri supr puteri economice, Statele Unite, China, India, dacă vreți, cum deja este o piață pentru energia din Federația Rusă”, a mai declarat acesta.

Partidul Mișcarea Populară a validat, în ședința Colegiului Național, lista cu candidații pentru Parlamentul European, alegeri care se vor desfășura în luna mai.
Primele 10 locuri sunt ocupate de:
1. Traian Băsescu – senator, preşedinte de onoare al PMP
2. Eugen Tomac – profesor, deputat, preşedinte PMP
3. Ioana Constantin – consultant management şi comunicare, doctorand, secretar general adjunct al PMP
4. Marius Paşcan – lector universitar, deputat, preşedinte executiv al PMP
5. Simona Vlădica – lector universitar, doctor în psihologie, preşedinte PMP Călăraşi
6. Robert Turcescu – deputat PMP
7. Teodora Desagă –consilier parlamentar, consilier local oraş Bragadiru
8. Petru Movilă – deputat, vicepreşedinte PMP
9. Cătălina Bozianu – deputat, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PMP
10. Cătălin Bulf – antreprenor, consilier judeţean, preşedinte PMP Argeş şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional