PMP a depus la BEC lista de candidați pentru alegerile europarlamentare

PMP a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, lista de semnături de susţinere şi cea de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai.
Președintele Traian Băsescu, care deschide lista de candidaţi ai PMP, a declarat că au fost depuse 419.000 de semnături valide şi a adăugat că îşi propune să nu-şi „bată joc” de această campanie electorală, care este „o bătălie cu Dragnea”.
„În primul rând, îmi propun să nu-mi bat joc de campania asta. Dacă vă uitaţi, campania este o bătălie cu Dragnea. Or, campania asta trebuie să fie o bătălie pentru Europa, o Europă care are tot mai multe elemente centrifuge, ţări care îşi revendică suveranitatea. În momentul în care au ratificat tratatul, au pus parte din suveranitate pe masa Bruxelles-ului, iar românii sunt păcăliţi de demagogi. Unii care îşi latră patriotismul. Patriotismul e ca dragostea de mamă, se poartă în suflet, nu se latră. Iar alţii, care îşi latră suveranismul, uitând sau probabil nu au citit niciodată tratatele Uniunii şi tratatele de aderare la UE (…). Suveranism mai vorbeşte astăzi Victor Orban, de la Budapesta, Nicolae Dragnea, de la Bucureşti, sau patriotismul lătrat, transferat de la televizor în partide.

Președintele a adăugat că, dacă electoratul îi va da acest mandat, România va fi reprezentată profesionist în Parlamentul European.

„O să merg în Parlamentul European (PE), dacă electoratul îmi va da acest mandat, şi vă asigur că România va fi reprezentată profesionist în PE, dacă eu voi fi acolo. O să am capacitatea să discut de la egal la egal cu toţi politicienii de vârf ai Europei legat de întrebarea ‘Europa încotro?’. Şi am punctele mele de vedere despre asta, o să pot să vorbesc oricând şi cu o voce credibilă despre inechitatea în alocaţia de subvenţii pentru agricultură şi să cer o uniformizare a subvenţiei pentru agricultură”, a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu deschide lista candidaţilor Partidului Mişcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European.
Colegiul Naţional al PMP a votat lista celor 43 de candidaţi pentru Parlamentul European. Toţi cei care se află pe această listă sunt exclusiv membri ai PMP şi ocupă funcţii la nivel de partid.
Primele 10 locuri sunt ocupate de:

1. Traian Băsescu – senator, preşedinte de onoare al PMP

2. Eugen Tomac – profesor, deputat, preşedinte PMP

3. Ioana Constantin – consultant management şi comunicare, secretar general adjunct al PMP

4. Marius Paşcan – lector universitar, deputat, preşedinte executiv al PMP

5.  Simona Vlădica – lector universitar, preşedinte PMP Călăraşi

6. Robert Turcescu – deputat PMP

7. Teodora Desagă –consilier parlamentar, consilier local oraş Bragadiru

8. Petru Movilă – deputat, vicepreşedinte PMP

9. Cătălina Bozianu – deputat, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PMP

10.Cătălin Bulf – antreprenor, consilier judeţean, preşedinte PMP Argeş şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional