Eugen Tomac: Încă puţin şi Europa se întinde până la Nistru!

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a vorbit la studioul PMP Sector 3 despre felul în care românii sunt dezbinaţi în momentul de faţă, nu doar geografic ci şi ideologic. Eugen Tomac consideră că mare parte din drumul de unirea a românilor este parcurs iar geografic românii se pot deja consideraţi uniţi deoarece în curând Uniunea Europeană se va întinde până la Nistru.

“Suntem dezbinaţi, pentru că… subliniez… alţii vor să ne dezbine! Referitor la Moldova lucrurile sunt simple pentru că procesul de apropiere a început. Faptul că la Est de Prut, în Republica Moldova avem astăzi un milion de cetăţeni români arată că acest proces a început. Mai rămâne să obţină încă două milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova paşaportul românesc şi Europa se întinde practic până la Nistru.

Pentru cei care se află în numita noastră Diaspora din Uniunea Europeană lucrurile sunt foarte clare. Atunci când vom avea un stat unde hoţii nu vor mai face legea pentru ei şi societatea va fi suficient de bine aşezată îmbrăţişând toate valorile care sunt temelie pentru Uniunea Europeană, fie că vorbim de stat de drept, fie că vorbim de economie, românii se vor întoarce acasă. Către asta trebuie să tindem. Atunci România în mod real va fi şi mai puternică, şi mai mare până la Nistru, iar românii se vor simţi mult mai demni la ei în ţară”, spune Eugen Tomac.