Cătălin Dinu despre discursul lui Teodor Paleologu: Un cuvânt demn de un politician…

„Un cuvânt demn de un politician care dorește să ocupe cea mai înaltă demnitate dintr-un stat care dorește să se plaseze in lumea civilizată. Și o atitudine care are toate șansele să îi atragă simpatia și, sper, votul celor care mai cred că moderația și înțelepciunea constituie parametri esențiali în efortul de „navigare” prin hățișul de relații interne și internaționale.” – av. Cătălin Dinu, membru PMP Sector 3 despre discursul lui Teodor Paleologu redat integral mai jos:

„Dragi prieteni,

Vă mulțumesc mult pentru tot sprijinul acordat în aceste săptămâni. Așa cum știți deja, miercurea trecută am depus la Biroul Electoral Central peste 360000 de semnături de susținere pentru candidatura mea la Președinția României. Fără eforturile dumneavoastră enorme, nu am fi reușit o asemenea performanță. Mă înclin și vă promit că nu vă voi dezamăgi.

Desigur că marea luptă abia de-acum începe. Așa cum am spus din prima zi în care mi-am anunțat intenția de a candida, dedic această bătălie tatălui meu. La 100 de ani de la nașterea sa și la 30 de ani de la căderea monstruosului regim ceaușist, îmi asum — cu voia dumneavoastră — acest imens exercițiu de pedagogie națională.

Mizez pe faptul că deși clasa politică ne crede proști, suntem mult mai mulți care ne-am deșteptat în ultimele trei decenii de libertate. Fie că suntem astăzi între granițele țării, fie că suntem în afara lor, înțelegem că România merită în sfîrșit un altfel de Președinte.

Consider că am în primul rînd o datorie de exemplaritate. Este timpul să ne conducem țara prin puterea exemplului pozitiv. Îmi propun să fiu un președinte activ, implicat, care să inspire pe fiecare român.

Îmi propun să mă lupt pentru modificarea Constituției, pentru armonizarea celui mai important act statal cu vremurile actuale. Îmi propun să mă folosesc de toate drepturile pe care mi le oferă funcția pentru a îmi îndeplini obiectivele și viziunea.

În fine, îmi propun să fiu un Președinte-învățător. Iar un bun profesor pune întrebări, ascultă și dialoghează permanent. Voi deschide toate căile pe care mi le conferă funcția pentru o comunicare constantă, civilizată și productivă atît cu clasa politică, cît și cu societatea civilă.

Candidez la funcția de președinte cu convingerea că România merită mai mult. Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă. Vă mulțumesc încă o dată pentru încredere!

Cu deosebit respect,” – Theodor Paleologu, Candidatul PMP pentru funcția de Președinte al României