Migrația este o vulnerabilitate a Uniunii Europene

Traian Băsescu a luat atitudine față de problema imigranților economici care ajung în UE, președintele  susține că cei care vor să lucreze în Uniune sunt bineveniți, dar că cei care vor să trăiască din ajutoare sociale, pot fi trimiși în statele de origine, unde este nevoie de forță de muncă.

„UE trebuie să aibă o legislație care să-i trateze pe migranți în interesul UE. Migranții veniți din zone de război. Sunt protejați de legislația internațională și trebuie să le asigurăm mijloacele de subzistență, locuri de cazare și în măsura în care este posibil locuri de muncă.

Migranții economici, aici trebuie să facem o selecție consistentă pentru că sunt cei care au invadat Europa. Nu văd altă atitudine care să dea cetățenilor UE speranța și convingerea că este capabilă să rezolve problemele decât un proces de analiză. Cei care au o meserie, sunt bineveniți. Cei care învață o meserie și se integrează în societatea europeană sunt de asemenea bineveniți, dar cei care vor să trăiască din ajutoare sociale, nu avem altă soluție decât, pe un program bine determinat, să-i trimitem înapoi în țările lor, că și acele țări au nevoie de forță de muncă.

Cei care provin din fostele armate ISIS trebuie supravegheați și puși sub controlul fiecărui stat în funcție de legislația penală pe care o are”

Președintele Traian Băsescu conduce lista PMP pentru alegerile europarlamentare.

Lista completa a echipei PMP pentru alegerile din 6 mai