Ioana Constantin atrage atentia asupra şomajului în rândul tinerilor

Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Miscarea Populara, atrage atentia asupra somajului ridicat in randul tinerilor la nivelul Uniunii Europene. Mai mult decat atat vine si cu solutii privind eficientizarea integrarii tinerilor cat mai devreme in randul populatiei active.

”Sunt un om foarte tânăr. Am 28 de ani (…) Mă interesează și pornesc, în ceea ce înseamnă Bruxelles, de la teme care cred că interesează și generația mea și apoi la teme care sunt importante pentru Uniunea Europeană. Vorbesc aici despre tineri, Uniunea Europeană se confruntă cu o rată enormă, uriașă a somajului în rândul tinerilor și România are această problemă, mă interesează probleme care țin de respectarea drepturilor românilor, oriunde se află ei în UE. Mai mult decât atât, sunt economist, dar am și studii în domeniul comunicării și atunci știu cum Uniunea Europeană a fost formată și cred într-o Europă care trebuie să renască pe fundamentul acesta al valorilor creștine, pe ideea de unitate și aici vin alături de Traian Băsescu în ceea ce noi promovăm și numim Statele Unite ale Europei, care înseamnă o economie puternică și competitivă. Uniunea Europeană în această piață globalizată, trebuie să se poată așeza la masă și să poată negocia.  Nu mai putem negocia unu la unu încontinuu, nu mai putem așa la bucată să rezolvăm lucruri.  Avem nevoie de o Uniunea Europeană puternică pe o singură voce cu partenerii la nivel global, vorbesc aici de zona economică pentru că Uniunea Europeană are nevoie să devină o superputere și în zona economică.
Mă interesează în special și zona această a migrației. Europa și-a deschis mult prea larg porțile și a uitat să aibă grijă de securitatea frontierelor. Dacă nu ne respectăm această parte de securitate a frontierelor, nu ne respectăm până la urmă statul, țara. Migrația este în continuare o problemă care trebuie rezolvată”
Ioana Constantin se află pe locul 3 la alegerile europarlamentare, după Eugen Tomac. Lista PMP este deschisă de fostul președinte al țării, Traian Băsescu

Lista completă a candidaților PMP