Eugen Tomac la Republican National Committee

Președintele PMP Eugen Tomac a fost prezent la Washington, la invitația partenerilor PMP din Partidul Republican din SUA.
Delegația PMP a avut o serie de întâlniri cu oameni politici, congresmeni și senatori republicani, alături de care a discutat elemente esențiale ce vizează alegerile europarlamentare din 26 mai.
Au fost trecute în revistă, cu acest prilej, chestiuni ce țin de securitatea în regiunea Mării Negre și rolul României în acest sens, dar și impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluției situației politice din Europa.
Președintele PMP a abordat, de asemenea, în discuții importanța relației Washington-Bruxelles-București și nevoia ca aceasta să fie mult mai dinamică, în parametrii Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI, semnat între România și SUA, în septembrie 2011, de către Președintele Băsescu și Președintele Obama.
S-a discutat cu partenerii americani despre situația R. Moldova, care, în continuare, traversează o criză politică și nu poate, la două luni după alegerile parlamentare, să desemneze un guvern. Bineînțeles, am spus și la Washington ce spunem și aici: viitorul R. Moldova nu poate fi decât Unirea cu România.
Pentru a apăra democrația, libertatea și statul de drept, valori ce stau la baza Uniunii Europene, avem nevoie de mai multă securitate, iar acest lucru îl poate garanta doar Statele Unite.
De aceea, relația dintre SUA și Uniunea Europeană este unică și trebuie să rămână specială și solidă pe toate palierele.