Lansarea programului PMP pentru alegerile europarlamentare

Peste 7000 de delegați au participat, sâmbătă, la Romexpo, la prezentarea programului PMP pentru alegerile europarlamentare.
Programul PMP, intitulat ,,Mai multă integrare, mai multa prosperitate„, include următoarele direcţii: creşterea subvenţiilor pentru agricultură, punerea în funcţiune a căii de navigaţie Constanţa -Rotterdam, apărarea drepturilor celor 3,5 milioane de români plecaţi la muncă în Europa şi promovarea obiectivului de ţară propus de PMP – reîntregirea ţării prin unirea ţării cu Republica Moldova.

În discursul susţinut în faţa delegaţilor prezenţi, președintele Traian Băsescu a subliniat că PMP trebuie să îşi îndeplinească obiectivele în Parlamentul European pentru că alte partide trimit oameni acolo doar pentru indemnizaţie.
„Ne-am întaâlnit să vorbim despre Europa, despre programul nostru şi despre ce vrem odata ajungi la Bruxelles. Pentru că unii par a fi interesaţi de indemnizatia de europarlamentar şi atât. Trebuie să ne luăm în serios misiunea, ca partid europarlamentar”, a subliniat Traian Băsescu, primul loc pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare.

Președintele Băsescu a susținut că în PMP s-a instalat atmosfera fostului PD.
”Eu spun de mult că în acest partid se instalează tot mai mult atmosfera fostului PD, o atmosferă pe care mi-o doresc, o atemosferă care va fi cea care ne va propulsa către rezultate bune.”

Președintele PMP, Eugen Tomac, a stabilit un obiect îndrăzneţ cu ocazia discursul susţinut în faţa a câteva mii de delegaţi prezenţi la reuniunea PMP în care este prezentat programul partidului pentru alegerile europarlamentare.
„Îmi aduc aminte cât de dificil a fost atunci când președintele Traian Băsescu a trasat o sarcină clară statului român cerându-i să schimbe legea cetățeniei române pentru ca și românii de peste Prut să poaă reveni acasă. De la această decizie, peste un milion de cetățeni de peste Prut sunt cetățeni ai României și UE. Dacă mai departe avem forța să ducem acest mesaj, în următorii ani peste 50% din populația Republicii Moldova va fi parte a României și a UE. Cu acest proiect trebuie să mergem mai departe la Bruxelles, să le explicăm tuturor aliaților noștri că se pot baza și că suntem pregătiți să facem acest pas. Pentru asta trebuie să obținem un scor cu două cifre”, a afirmat președintele Eugen Tomac

Traian Băsescu a declarat că ieșirea Marii Britanii din UE înseamnă reducerea securității europene și a pieței comune, iar declarațiile președintelui SUA, Donal Trump, arată o divergență între Statele Unite și europeni.
„Ieșirea Regatului Unit înseamnă reducerea securității europene și reducerea pieței. Înseamnă ceea ce nimeni nu vrea să însemne și nu au curaj să admită. UE este în situația în care o țară s-a desprins și procesul de integrare nu este ireversibil. Dacă azi a ieșit Regatul Unit, mâine poate ieși o altă țară. Toate declarațiile președintelui Donald Trump sunt în favoarea ieșirii UK din UE, ceea ce înseamnă o divergență între europeni și SUA”
Traian Băsescu a mai afirmat că denunțarea de către SUA a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare lasă Europa vulnerabilă.
„Un alt aspect care a ieșit de la Conferința de securitate de la Munchen este cel legat de Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Între Federația Rusă și SUA, acum mai bine de 20 de ani s-a stabilit un tratat care viza interzicerea folosirii rachetelor nucleare cu rază medie de acțiune, între 500 și 5.500 km. Asta a pus și Europa la adăpost. Din păcate, pe bună dreptate, SUA au denunțat acest tratat. Denunțarea tratului lasă Europa vulnerabilă. Federația Rusă își poate instala oricând astfel de rachete pe frontiera de vest, la fel ca și în Crimeea”, a spus senatorul PMP Traian Băsescu.
În acest context, fostul șef al statului a declarat că PMP va susține în Parlamentul European crearea unei armate europene, dar cu condiția să fie complementară cu cea NATO.
„Una din probleme este problema de securitate, drept pentru care s-a dispus creearea armatei UE. Armata europeană o vom susține în PE, dar să fie complementară NATO, deoarece SUA sunt singurii care pot descuraja orice intenție de a lovi un stat membru UE. Este esențial dialogul cu SUA, menținerea parteneriatului transatlantic”, a spus Băsescu.
Referitor la problema imigranților economici care ajung în UE, Traian Băsescu susține că cei care vor să lucreze în Uniune sunt bineveniți, dar că cei care vor să trăiască din ajutoare sociale, pot fi trimiși în statele de origine, unde este nevoie de forță de muncă.


„UE trebuie să aibă o legislație care să-i trateze pe migranți în interesul UE. Migranții veniți din zone de război. Sunt protejați de legislația internațională și trebuie să le asigurăm mijloacele de subzistență, locuri de cazare și în măsura în care este posibil locuri de muncă. Migranții economici, aici trebuie să facem o selecție consistentă pentru că sunt cei care au invadat Europa. Nu văd altă atitudine care să dea cetățenilor UE speranța și convingerea că este capabilă să rezolve problemele decât un proces de analiză. Cei care au o meserie, sunt bineveniți. Cei care învață o meserie și se integrează în societatea europeană sunt de asemenea bineveniți, dar cei care vor să trăiască din ajutoare sociale, nu avem altă soluție decât, pe un program bine determinat, să-i trimitem înapoi în țările lor, că și acele țări au nevoie de forță de muncă”, a afirmat Traian Băsescu.
În ceea ce privește atacurile teroriste, candidatul fruntaș al PMP Traian Băsescu a declarat că trebuie să existe o colaborare „extrem de strânsă” și obligatorie între structurile de informații europene pentru a preveni atentatele.
„ISIS trebuie supravegheați, de aceea trebuie instituită o colaborare extrem de strânsă între structurile de informații ale tuturor statelor europene. Acum suntem la stadiul la care structurile de informații consideră că puterea lor e atâta timp cât țin informațiile pentru ei. Trebuie instituite regulamente ca în privința terorismului, transferul de informații să fie obligatoriu pentru a preveni atentatele. Cetățenii UE nu au încredere că statele lor îi pot proteja de atentate teroriste, fie că sunt în biserici, bulevarde, discoteci, cinematografe”,

Președintele Băsescu a susținut că în PMP s-a instalat atmosfera fostului PD.
”Eu spun de mult că în acest partid se instalează tot mai mult atmosfera fostului PD, o atmosferă pe care mi-o doresc, o atmosferă care va fi cea care ne va propulsa către rezultate bune.”

Pe listele PMP pentru alegerile europarlamentare se află Traian Băsescu, Eugen Tomac, Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădica, Robert Turcescu, Teodora Desagă, Petru Movilă, Cătălina Bozianu, Cătălin Bulf.